28. 3. 2016.

Bracelet nail art / Nokti inspirisani narukvicama prijateljstva

Please scroll down for English version.



SRB:

Ovo je jedan od dizajna na noktima koji bih nosila danima i danima.. Uživala sam radeći ga i nadam se da će vam se dopasti.
Inače Njujorška nedelja mode je cela bila inspirisana futurističkim minimalizmom, što je bila prava poslastica za mene. Nisam ljubitelj modnih dešavanja, ali zarad dobrog nail arta i inspiracije pratim sveee!Ovaj nail art je najbolje planirati i raditi ga 2 dana.
Jedan dan pripremiti tračice, a sledeći ih aplikovati na nokat.



KORISTILA SAM:
Lakove
Golden Rose Color Expert No.49 - narandžast
Golden Rose Color Expert No.61 - zlatan
Golden Rose Express Dry No.75 - crni
Golden Rose Color Rich No.74 - tirkizni
Golden Rose Gel Look Top Coat



NAČIN RADA:
Na foliji ili običnoj "U" fascikli popularnijoj u narodu kao "gaće za dokumenta"  naneti željene boje lakova u vidu pravougaonika dimenzija oko 4x2cm (ne morate meriti,ovo je samo vaše orijntacije radi). 



Ostaviti van domašaja prašine i kućnih ljubimaca, na ravnoj površini da se dobro osuši. Može biti suvo i za sat vremena, ali jednom mi se desilo da su mi se pojavili mehurići ispod dizajna, tako da više ne želim da rizikujem žureći.
Kada je lak suv, špicastom pincetom ga odvojiti od folije i na ravnoj dasci za sečenje pomoću sklapela seći tračice različite debljine.



Tračice koje su višak čuvati u klaseru.
Najbolje je bazu tj providni lak naneti dan ranije.
Tračice je dovoljno spustiti na nokat i one se bukvalno same zalepe za njega, ako neće - potrebno je samo malo preći vlažnim tupferom nokte (dovoljno je samo pokvasiti ga sa mrvicom vode).
Slagati tračice po želji.



Naneti završni lak.
Dodati im kavijar zlatne kuglice na par mesta i poneku zlatnu nitnu.
To bi bilo sve, a efekat je jedinstven!








Evo i videa:

Obzirom da je video sniman naknadno, par meseci nakon pisanja teksta, razlikuju se boje lakova korišćene u vidu i ove koje vidite na fotografijama. Takođe u vidu ćete čuti da sam tračice nanosila na sve top coat, a u tekstu sam napisala da je najbolje top coat naneti dan ranije. I jedno i drugo je ok - jer postoje lakovi koje jednostavno je nemoguće kombinovati - desilo mi se da mi je top coat, sada se više ne sećam koji - bukvalno otopio tračice pri nanošenju, zato sam napomenula da je bolje providni lak naneti dan ranije.
Oni koji žele da ovaj dizajn urade gelom ili gel lakovima: primeniće sve navedene korake, samo što nakon UV lampe na lepljivi sloj gela aplikuju tračice.



  ENG:



This is a nail art design which I would wear for days. I enjoyed very much working on it and I hope you like it. As a matter of fact New York Fashions week nail art designs were very minimalist and done in a futuristic manner.That was a real treat for me, despite I am not a fan of fashion happenings, but for great nail art and for inspiration I follow all of them.



For this nail art i recommend working on it in two parts. Each day one.
First day prepare nail polish strings and apply a base polish and on the second day apply them.



I USED:
Nail polishes
Golden Rose Color Expert No.49 - orange
Golden Rose Color Expert No.61 - gold
Golden Rose Express Dry No.75 - black
Golden Rose Color Rich No.74 - cyan
Golden Rose Gel Look Top Coat

HOW TO DO IT:
On the foil apply in a square shape various colors of nail polish.
It should be 4x2 cm (this is just for your orientation, it doesent have to be exact measure).
Leave it to dry - on a flat surface safe from your  pets (lint, paws, hair and dust)



It will be dry in one hour, but I recommend you to let it dry over night (because I had some issues when I was in hurry and tried to finished it faster  - all design got bubbles under the polish, probably because it was wet - surface/ base coat and nail polish strings.



So, when the polish is completely dry, peel it off from the plastic foil with pointed tweezers and use a flat surface like cutting board and scalpel to cut your string tapes.



The excess of tape strings store in a plastic box.
Just apply them over the nail and finish with top coat. Add some caviar gold beads and some gold flat studs.
If your tape strings don't stick, just wipe your nails with some cotton pads soaked in a little water.






That is all. I hope you will enjoy working on them :)


Нема коментара:

Постави коментар