27. 1. 2017.

5 bitnih stavki na koje treba obratiti pažnju pri izboru salona/osobe za nokte

Odlazak na manikir ili nadogradnju noktiju je mnogima postala redovna stavka na spisku šta treba odraditi u toku meseca.
Najčešće oni koji odlaze na manikir ili popularno rečeno na nokte imaju već nekoga na koga su navikli i ne menjaju - kao što se uglavnom ne menja ni zubar, kozmetičar, frizer, ginekolog - tačnije svi oni koji brinu o nama i često o nama znaju i više nego mi sami.



Ipak nekada iz različitih razloga desi se da moramo potražiti novu osobu koja će brinuti o našim rukama i noktima.
U poplavi devojaka koje rade nadogradnju, izlivanje, manikir - kako odlučiti kod koga otići?
Evo na šta sve treba obratiti pažnju i šta sve uzeti u obzir (kao i par ideja kolegama):



PREPORUKA:
Preporuka je jedan od najsigurnijih načina doći do osobe koja će se na zadovoljavajući način pobrinuti za vaše nokte.
Međutim i ovde treba biti oprezan - jer možete dobiti preporuku za kumu sestre od tetke koja je baš eto skoro počela time da se bavi, ili se osoba koja vam je preporučila i vi  ne vodite istim kriterijumima pri izboru.Na primer, vaša drugarica odlazi kod te i te samo zato što joj cena odgovara, a nije joj preterano bitno sve drugo što ću navesti dalje u tekstu.


Akrilni nokti: sve je ručni rad - oslikani slobodnom rukom, medu i mašnice sam napravila od akrila


BLIZINA:
Ovo je bitno - za urgentne situacije pod kojima podrazumevam "havarije" na noktima. Slikovito - živite u Zemunu, a na nokte odlazite na Banovo brdo. Super je sve, ali kada je slučaj hitan i nokat pukne ili se lak pokvari ili neki sličan problem nastane, onda je vrlo teško bez planiranja stići od tačke A do tačke B probijajući se kroz beogradski špic na primer do svoje omiljene manikirke. 
Mudro je salon/osobu kod koje ćete odlaziti na mesečnu dozu noktiju birati tako da vam bude blizu posla, škole ili kuće.



RAD / NOKTI: 
Ovo je još jedan način na koji možete odabrati gde otići na nokte.
Nokti koje nosi vaša prijateljica, koleginica,sestra... su dobar način da steknete uvid u kvalitet rada osobe kod koje nameravate da odete.Ipak ne mora neminovno da znači da ćete biti zadovoljne - jer svaki nokat, svaka ruka je priča za sebe - i možda nokti koji se vama dopadaju idealno izgledaju na nečijoj ruci - jer je nokatna ploča idealna,prsti pravilni itd...
Kako izgleda prethodni dizajn na kratkim noktima - sve je ručni rad i meda i mašniva koje sam napravila od akrila

SOCIJALNE MREŽE:
Facebook i Instagram ponekad  mi se čini da možemo da prozovemo Nailbookom i Nailstagramom.
Šalu na stranu, socijalne mreže su takođe dobar način za informisanje i sticanje slike o nečijem radu.
Ovde treba obratiti pažnju na KVALITET fotografija (osoba koja se potrudi da uredno fotografiše nokte, koja uloži trud u osvetljenje, položaj ruke itd, takva osoba vrlo verovatno vodi računa i pri radu i obzirom da je toliko truda uloženo u fotografisanje, sigurno joj je stalo do posla koji radi i brinuće o svojim klijentima. LOGO (posebno onaj mali koji često ide uz zanoktice - jer dešava se da se prisvajaju tuđi radovi,da se poskidaju sve oznake, a da greškom taj mali znak ostane). 
Akrilni nokti: sve je ručni rad - mašnicu sam napravila od akrila

VIDEO ukoliko postoje i mini video zapisi urađenih noktića na stranici - tu sigurno nema dileme i video je najrealnija slika i pokazatelj nečijeg rada, kako mini video otprilike izgleda možete videti ispod teksta. KOMENTARI mogu biti merodavni ali i ne moraju biti, jer se često negativni komentari brišu, a osobe koje su ih ostavile blokiraju. Negativne komentare može da ostavi i bivša najbolja drugarica, hejter hobista itd...LAJKOVI mogu biti važan pokazatelj, ali treba i njih uzeti sa rezervom jer stvari na mreži funkcionišu po principu lajk za lajk, follow za follow.Postavljen video na YouTube  može nam pružiti uvid u deo atmosfere, način rada, izgled radnog mesta, stola, izgled osobe, muziku koju bira i sluša dok radi, boju glasa itd...što je zaista bitno ako treba da, bar dva sata provedemo sa nekim oči u oči sa rukom u ruci (možete jedan takav video pogledati ispod teksta).


Akrilni nokti: ručno oslikani 



STUDIO/SALON/STAN
Ova stavka može biti važna - samo u smisli vašeg stava po pitanju da li je vama prijatno/neprijatno da odlazite u stan kod nekoga koga ne poznajete ili ne poznajete dovoljno. Ja nisam pristalica te varijante, ni kao neko ko se bavi ovim poslom, ni kao klijent. Imala sam period kada sam bila primorana da se sa poslom premestim iz lokala u stan, ali to je u startu bila loša odluka iz puno razloga o kojima ne bih sada. Odlazak u salon ili studio vam takođe nisu garancija kvaliteta i savršenih higijenskih uslova. Dešava se i to često, da se jedna turpija koristi danima, da se alat ne steriliše i radno mesto ne prebriše. 
Zato pri odlasku na nokte treba obratiti pažnju na par detalja o kojima ću pisati sledeće nedelje.
Do tada, obratite pažnju na ovih 5 stavki i mudro izaberite za sebe najbolje - ukoliko već niste, ukoliko jeste - uživajte i u svojim noktima i u ćaskanju i smejanju pri odlasku na nokte,jer vrlo često baš tako nastaju divna prijateljstva.














Нема коментара:

Постави коментар